Campanya institucional per al 9-N
Campanya institucional per al 9-N
Barcelona

19.400 voluntaris per al 9-N després de l'obertura de la web d'inscripció, divendres a la tarda

Els voluntaris s'ocuparan de feines a les meses de votació, com identificar els votants, recomptar de paperetes i formalitzar les actes

RedaccióActualitzat

El ritme d'inscripció de voluntaris per a la consulta del 9 de novembre al web participa2014.cat continua sent molt alt. La Generalitat el va posar en marxa a les dues del migdia de divendres i, 33 hores més tard, ja hi ha 19.413 voluntaris inscrits. Per tant, la xifra de voluntaris que es requereix, 20.000, gairebé s'ha assolit.

Si continua aquest bon ritme d'inscripcions el govern no descarta ampliar el número de voluntaris per poder fer dos torns i convocar suplents.

Recordem que els ciutadans que s'hi registrin faran funcions a les meses de votació, com la identificació dels votants, el recompte de paperetes i la formalització de les actes.

Entre els requisits es demana una edat mínima de 16 anys, nivell mínim d'estudis equivalent al graduat escolar i disposar d'un telèfon mòbil operatiu fins a la matinada de la jornada de la consulta. El Govern avisa que la participació no merita compensacions econòmiques ni dóna dret a cap permís laboral.

En la nova campanya informativa i de captació de voluntaris, el govern afirma que 3.000 dels 20.000 haurien de ser funcionaris.

Esquerra s'hi suma

En les darreres hores, noms destacats d'Esquerra Republicana com Oriol Junqueras o Albert Tardà han anunciat que ja s'han fet voluntaris per a la consulta.

 

Anar al contingut