Barcelona

Desallotjat un edifici al districte d'Horta-Guinardó per problemes estructurals a les bigues

L'Ajuntament havia contractat un estudi estructural complet de l'edifici que va mostrar deficiències però no alertava de perill imminent

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha desallotjat preventivament un bloc de pisos del barri de la Teixonera, al districte d'Horta-Guinardó, per problemes estructurals a la finca. El desallotjament, al carrer Santa Rosalia,  ha afectat 40 persones, 16 de les quals han dormit al nou Servei Municipal d'Estades Breus, i la resta, en un hotel o a casa de familiars.

El desallotjament va ser divendres a la nit, després que un veí va avisar els bombers del precari estat de les bigues al seu pis, on havia retirat un fals sostre. La inspecció dels bombers va detectar que l'estructura de l'edifici estava deteriorada i que 4 pisos més presentaven problemes semblants a les bigues. L'Ajuntament de Barcelona, per tranquil·litzar el veïnat, va optar pel desallotjament de tot l'edifici, 31 habitatges en total.

El mal estat de conservació de l'edifici ja havia alertat veïns i l'Ajuntament, que havia contractat feia pocs dies un estudi estructural complet de l'edifici. Aquest estudi mostra deficiències però no alerta d'un perill imminent per a l'estructura del bloc de pisos. El 23 de setembre, els bombers ja havien apuntalat diverses zones de la finca.

Es tracta d'una finca afectada pel Pla General Metropolità del Carmel, que en preveu l'expropiació.   


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut