El creuer de Carnival Cruises a la seva arribada al port de Galveston
El creuer de Carnival Cruises a la seva arribada al port de Galveston
Mèxic

Acaba l'odissea del creuer on viatja una sanitària que va tenir contacte amb mostres del virus de l'Ebola

Arriba al port de Galveston el creuer on viatjava la tècnica de laboratori i es confirma que no està infectada amb el virus de l'Ebola

RedaccióActualitzat

A mig matí ha arribat al port del Galveston, a Texas, el creuer de la companyia Carnival Cruise Lines on viatjava confinada una tècnica de laboratori que havia tingut contacte amb el virus d'Ebola. Abans d'arribar a port, els guardacostes han recollit per aire una mostra de sang de la dona per fer l'anàlisi, que ha donat un resultat negatiu.

Un cop s'ha conegut el resultat de l'anàlisi, la dona i el seu marit han pogut desembarcar pel seu propi peu i han marxat en el seu cotxe, segons ha explicat una portaveu de Carnival.

La psicosi per l'extensió del virus ha provocat una situació rocambolesca l'última setmana per als passatgers d'aquest creuer que navegava per aigües caribenyes.

La treballadora sanitària va estar en contacte amb mostres de laboratori del primer pacient que va morir per Ebola als Estats Units. Quan va saber que havia estat en contacte amb el malalt, tot i no tenir símptomes de la malaltia, va demanar estar aïllada a la cabina del creuer amb el seu acompanyant.

Des d'aquell moment cap país on el creuer tenia previst fer escala ha autoritzat el vaixell a atracar-hi per permetre a la dona tornar cap als Estats Units.

Les autoritats de Mèxic han denegat al creuer el permís per fer-hi la parada que tenia prevista a la zona turística de Cozumel. Belize també ha denegat el permís als Estats Units per fer servir el seu aeroport per tornar la sanitària al seu país, en considerar que hi ha un alt risc de contagi.  Davant de tantes negatives, la companyia s'ha vist obligada a fer tornar el vaixell fins al port d'origen, a Galveston, a Texas, on ha arribat aquest diumenge.

La companyia que organitza el creuer compensarà la resta de passatgers per les molèsties ocasionades amb 200 dòlars i un descompte del 50% en els futurs creuers.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut