L'huracà "Gonzalo" passa per les illes Bermudes amb vents de 185 km/h

L'huracà "Gonzalo" ha tocat terra a les illes Bermudes amb vents de 185 km/h. El 80% del territori, s'ha quedat sense electricitat.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà "Gonzalo" ha deixat enrere les illes Bermudes, on hi ha arribat amb vents de 185 km/h. El 80% del territori, i més de 30.000 llars, s'ha quedat sense electricitat. S'han reportat danys materials en algunes infraestructures, com ara al sostre de l'hospital principal. Hi han hagut inundacions i arbres caiguts, que han bloquejat carreteres en àmplies zones. "Gonzalo" ha sigut la segona gran tempesta que ha passat per les illes aquesta setmana, després de "Fay".

El matí de dissabte, el Centre Nacional d'Huracans de Miami reportava vents màxims sostinguts de 165 km/h. L'avís d'huracà ja no és vigent, però encara es manté l'avís per tempesta tropical. L'huracà s'allunya de les illes a uns 35 km/h i es mou cap al nord nord-est, amb una pressió central de 955 HPa. Passarà prop de la la costa de Terranova al llarg de la pròxima nit. Després, creuarà l'Atlàntic i arribarà a les illes Britàniques com a cicló extratropical.

Tot i que ha arribat a les Bermudes com a huracà de categoria 3 a l'escala de Saffir-Simpson, el "Gonzalo" va assolir la categoria 4 el passat dijous. La tempesta ha sigut similar a l'huracà "Fabià" de 2003, el més potent en 50 anys.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut