Barcelona

Troben el setè niu de vespa asiàtica a Catalunya, el primer a prop de Barcelona

La vespa asiàtica s'està estenent per Catalunya i n'han trobat un niu a prop de Barcelona. Fins ara només se n'havien vist a terres gironines

RedaccióActualitzat

S'ha trobat el setè niu de vespa asiàtica a Catalunya, el primer a les comarques de Barcelona. Fins ara només se n'havien trobat a terres gironines. Com els anteriors, ha estat destruït pels Agents Rurals.

Des del Departament d'Agricultura s'intenta minimitzar els seus efectes perquè són un perill per a la nostra biodiversitat. Són grans depredadores d'abelles i sense abelles que pol·linitzin les plantes desapareixerien moltes de les fruites i verdures que són a la base de la nostra dieta. A més, també poden picotejar la fruita dels arbres i fer minvar la collita de molts pagesos.

La també coneguda com vespa velutina va entrar accidentalment a Europa l'any 2004 pel port de Bordeus, a França, entre la càrrega d'un vaixell procedent de la Xina.

Ha arribat per quedar-se

Aquesta espècie invasora avança i a poc a poc ha anat conquerint terreny. Segurament és un animal que ha vingut per quedar-se però se n'està intentant frenar l'expansió.

Al principi només era a terres de Girona però ara ja és al Vallès. A mitjans de setembre els Agents Rurals van rebre un avís d'uns apicultors que n'havien vist a prop de Vacarisses. Van posar trampes i ja n'han caçat 75. Això els fa creure que hi ha d'haver un niu a prop i han posat abeuradors per atreure-les. Un cop alimentades tornen al niu i els agents poden trobar-lo i destruir-lo.

Encara que la vespa asiàtica no és més agressiva que l'autòctona, és recomanable prendre precaucions en acostar-se a un niu.

Els nius passen desapercebuts i són difícils de veure en el bosc així que els Agents Rurals han demanat que si algú en veu truqui al telèfon 112.

Anar al contingut