Barcelona

Herrera desmenteix que no pensi participar el 9-N però reitera que no pot avalar un "succedani de consulta"

Herrera matisa que no pot avalar un "succedani de consulta" però afirma a TV3 que no ha dit que no anirà a votar

RedaccióActualitzat

El coordinador nacional d'Iniciativa, Joan Herrera, anirà a votar en la consulta alternativa del 9-N? En una entrevista al diari "El País", el líder ecosocialista responia a una pregunta directa amb un "no" consudent. Herrera, però, ha negat a TV3 que hagi afirmat que no votarà i no ha aclarit si participarà en la consulta.

"Jo vull anar a votar, vull anar a votar en una consulta amb garanties democràtiques. Si finalment això no es pot fer, el que faré és mobilitzar-me"

El líder d'ICV sí que ha reiterat la seva postura sobre el nou 9-N, l'ha qualificat de "succedani de consulta" i afirma que no el pot avalar. Assegura que "alguns volen fer passar pel consulta" el que és "una mobilització, una participació".

A l'Agència Catalana de Notícies, Herrera també ha explicat que vol votar, però que no pot perquè, diu, el que planteja el govern no és una consulta.

En l'entrevista a "El País" Herrera ja explicava que el procés participatiu plantejat pel president Artur Mas no és "honest amb la ciutadania"

El dirigent ecosocialista ha recordat la proposta d'Iniciativa, que diu que el 9-N es mobilitzarà per reivindicar una consulta amb les plenes garanties "que el PP no permet que es faci".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut