Ambient càlid i assolellat per la tarda de diumenge

Continua aquest estiuet que ens porta temperatures de fins a 30 ºC, fins i tot valors superiors. La tarda es presenta assolellada i calorosa. Dilluns hi haurà pocs canvis: ambient suau i alguns núvols prims.

Actualitzat

L'estiuet de mitjans d'octubre té continuïtat aquest diumenge. Les baixes pressions del nord d'Àfrica i l'anticicló del Mediterrani segueixen arrossegant l'aire càlid que deixarà màximes de fins a 30 ºC durant les hores centrals del dia. Ara bé, aquest aire càlid ve acompanyat d'alguns núvols prims que deixen el cel una mica més enterbolit a estones.

Els més matiners han vist la primer tongada de cirrus repartits pel sud i l'est del país i alguns bancs de boira o boirina de curta durada cap a l'interior. A més a més, també s'acumulaven alguns núvols baixos localitzats a l'extrem sud de la costa Daurada i a l'extrem nord de la costa Brava. Han durat poc. La tarda es preveu assolellada, però al final del dia poden arribar noves bandes de núvols prims des del sud.

El contrast tèrmic entre el dia i la nit serà marcat una jornada més, tot i que les mínimes han pujaran una mica cap a l'oest. Algunes màximes baixaran un pèl, sobretot  cap a l'est, on bufarà un vent una mica més humit. En canvi, cap a ponent poden ser més altes que les de dissabte.

Al País Valencià i les Balears, es mantindrà l'idil·li  amb l'estiuet, però amb una mica més de núvols prims i amb unes temperatures una mica més baixes al País Valencià.

I pels pròxims dies...

Dilluns continuarà marcat per la mateixa dinàmica de diumenge, amb temperatures caloroses durant les hores centrals del dia i amb un cel mig enteranyinat. La situació canviarà dimarts, amb l'aparició del mestral i la tramuntana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut