Palma

L'Editorial Moll tanca en no poder superar la crisi del sector del llibre

L'empresa va presentar concurs de creditors ara fa tres anys; va reduir la plantilla a la meitat, però aquestes mesures no van ser suficients per reflotar l'editorial

RedaccióActualitzat

L'Editorial Moll, una de les més antigues i reconegudes de les illes Balears, tanca definivament, víctima de la crisi del sector del llibre.

L'empresa va presentar concurs de creditors ara fa tres anys, cosa que la va obligar a reduir la plantilla a la meitat. Aquestes mesures, però, no han servit per reflotar l'editorial.

Breu història

L'Editorial Moll va ser fundada el 1934 pel filòleg Francesc de Borja Moll com a continuació de l'obra cultural que va iniciar el 1896 Antoni Maria Alcover i Sureda amb la publicació del primer volum de l'Aplec de Rondaies Mallorquines, format actualment per un conjunt de 24 volums.

Entre altres iniciatives, el 1962 va acabar el Diccionari català-valencià-balear de10 volums, inventari exhaustiu de la llengua catalana, i el 1953 va promoure la Biblioteca Raixa.

El 1991 va editar la Biblioteca Bàsica de Mallorca, una col·lecció de cinquanta volums, amb el suport del Consell de Mallorca. En destaca el  primer títol, el "Llibre d'amic e amat", de Ramon Llull, i el setè, "Els poetes romàntics de Mallorca".

En 80 anys d'història ha publicat més d'un miler de títols en més de 40 col·leccions en llengua catalana, d'escriptors d'arreu dels països catalans, com ara Joan Fuster, Maria Aurèlia Capmany i Baltasar Porcel.

Guardons

L'Editorial Moll ha rebut tres guardons importants al llarg de la seva història. L'any 1987 se li va atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, el 1995 va rebre el Premi Francesc de Borja Moll dels Premis 31 de Desembre de l'Obra Cultural Balear. I, finalment, el 2003 va ser guardonada amb la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Anar al contingut