La Guàrdia Civil colpeja els immigrants perquè baixin de la tanca. (Arxiu)
La Guàrdia Civil colpeja els immigrants perquè baixin de la tanca. (Arxiu)
Melilla

L'immigrant camerunès que la Guàrdia Civil va colpejar a la tanca de Melilla ha perdut un ronyó

El comissari de Drets Humans del Consell d'Europa ha demanat al govern espanyol que obri una investigació i depuri responsabilitats per la violència amb què va actuar la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat

El jove immigrant camerunès que va rebre cops de porra dimecres quan intentava saltar la tanca de Melilla té part del cos paralitzat i ha perdut un ronyó.

En un vídeo que va difondre l'ONG Prodein es podia veure com membres dels antiavalots de la Guàrdia Civil donaven cops de porra a un immigrant que intentava saltar la tanca fins que el noi va caure inconscient. Els policies intenten reanimar-lo i, com que no ho aconsegueixen, l'agafen entre uns quants agents i el tornen, inconscient, al Marroc.

Prodein ha aconseguit contactar amb el jove camerunès després que va rebre l'alta mèdica a l'hospital de Nador, només tres dies després de rebre els cops. Segons ha informat el portaveu de Prodein, José Palazón, l'immigrant no recordava què li havia passat. Només ha explicat que li han hagut d'extirpar un ronyó i que té la mobilitat reduïda pels cops que va rebre. Ara l'ONG espera que el jove s'instal·li en algun dels campaments que hi ha a prop de la tanca per fer-li arribar medicaments i material per fer-li les cures.

Després que es van fer públiques les imatges d'aquest retorn en calent d'immigrants al Marroc, el comissari de Drets Humans del Consell d'Europa ha demanat al govern espanyol que obri una investigació i "depuri responsabilitats". El Consell d'Europa considera que la policia espanyola va exercir una violència innecessària amb els immigrants i que van ser retornats de forma il·legal al Marroc.

 

Anar al contingut