Barcelona

Junqueras insisteix en la convocatòria d'unes eleccions imminents per aconseguir la independència

Junqueras insisteix en la convocatòria d'unes eleccions imminents per aconseguir la independència

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, demana fer un pas endavant per aconseguir la independència de Catalunya a través d'unes eleccions anticipades que permetin posteriorment declarar l'estat català. Només així, segons Junqueras, s'aconseguirà negociar amb l'estat espanyol en igualtat de condicions. 

"Ens conjurem amb la immensa majoria de la societat per fer unes eleccions el més aviat possible per exercir amb plenitud la independència del nostre país"

Junqueras ha pronunciat aquestes paraules en l'obertura del consell nacional el seu partit. El president d'ERC descarta tornar a negociar amb l'estat espanyol.

"És implantejable perquè mai negociarà amb Catalunya i la societat catalana en condicions d'igual a igual"

Per al president d'ERC, "el camí autonomista s'ha esgotat, està mort, els fets ho demostren més que mai, per això és imprescindible la independència".

El líder republicà argumenta que el que ha passat les últimes setmanes al voltant de la consulta del 9-N ha creat "un nou escenari en el qual els temps s'han accelerat" i ara Catalunya "està situada molt a prop d'unes eleccions que ens permetran exercir un mandat democràtic amb el qual accedir a la independència".

Junqueras ha expressat el compromís del partit de "treballar intensament", no "cometre més dilacions innecessàries" ni fer "més declaracions buides" per tal que es pugui assolir la independència. "No és temps de paraules sinó de fets", ha indicat el líder d'ERC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut