Es perllonga la bonança meteorològica

Persisteix la bonança meteorològica del cap de setmana. L'ambient serà càlid un dia més, tot i que la dinàmica atmosfèrica començarà a canviar una mica, com a preparació per a un dimarts de mestral i tramuntana. Les temperatures poden baixar un pèl.

Actualitzat

La setmana comença amb un temps força similar al de dissabte i diumenge, amb ambient més càlid del que correspon al mes d'octubre, i amb pocs canvis en l'estat del cel. Al final del dia, l'arribada d'una cua frontal pel nord-oest donarà pistes dels canvis immediats: l'entrada del mestral i la tramuntana de cara a dimarts.

Sol i núvols prims

La dinàmica del cel portarà la inèrcia del cap de setmana, és a dir, amb pas de núvols alts que deixaran el cel mig enteranyinat a estones. Esperem una primera banda de núvols al matí, avançant des del sud-oest. Novament, aquests núvols alts conviuran amb algunes boires i alguns núvols baixos als dos extrems de la costa. Les hores centrals del dia estaran dominades pel sol, mentre que, al final del dia, els núvols alts i mitjans augmentaran pel nord-oest, a causa de la proximitat de la cua del front.

El contrast tèrmic tornarà a ser marcat. Les mínimes poden pujar una mica cap al nord-est. Les màximes també poden escalar un parell de graus cap al litoral i el prelitoral; a la resta del país, poden recular una mica.

Al País Valencià i les Balears, cel entre assolellat i variable per núvols prims i alguns de baixos a la costa. Temperatures en ascens a l'interior del País Valencià.

I per als pròxims dies...

Dimarts entraran el mestral i la tramuntana, i aquesta nova dinàmica continuarà durant el tram central de la setmana. A banda del vent, no es preveuen complicacions meteorològiques. Les temperatures baixaran.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut