Un moment del funeral simbòlic.
Un moment del funeral simbòlic.
Vandellòs

Un funeral simbòlic recorda els 25 anys de l'accident de Vandellòs I

Un funeral simbòlic davant l'antiga central ha servit per reivindicar el tancament de totes les nuclears espanyoles

RedaccióActualitzat

Un funeral simbòlic davant l'edifici de l'antiga nuclear ha centrat aquest diumenge al migdia la commemoració dels 25 anys de l'accident de Vandellòs I.

Entitats ecologistes, el sindicat CGT i representats d'ICV i CUP s'han reunit davant el que queda de l'antiga central, en procés de desmantellament, per demanar el tancament progressiu de les nuclears a tot l'estat.

A l'acte hi han assistit, entre altres, l'exconseller de Medi Ambient ecosocialista Salvador Milà, el diputat socialista tarragoní Xavier Sabaté, i també l'arquitecta i exregidora del barri de Ciutat Vella de Barcelona Itziar González, que ha estat l'encarregada de llegir el manifest.

Eloi Nolla, portaveu d'Ecologistes en Acció i coordinador de la campanya de commemoració de l'accident, que s'ha fet al llarg d'aquest any, creu que és urgent tancar totes les nuclears espanyoles. I dóna dues raons per fer-ho: el perill que comporten i la falta de viabilitat econòmica.

Nolla està en contra de la política nuclear de l'estat espanyol, però tampoc el convenç l'aposta del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que vol allargar fins als 60 anys l'activitat de les centrals nuclears".

Nolla creu que la construcció d'un nou país ha de passar per "oblidar-nos de l'energia nuclear".

 

 

Anar al contingut