El 2 de 9 amb folre i manilles dels borinots. (Foto: Oriol Balaguer)
El 2 de 9 amb folre i manilles dels borinots. (Foto: Oriol Balaguer)
Barcelona

Els borinots descarreguen el dos de nou amb folre i manilles i es converteixen en la vuitena colla de gamma extra

Els borinots descarreguen el dos de nou amb folre i manilles i es converteixen en la vuitena colla de gamma extra

Actualitzat

Els Castellers de Sants han escrit aquest diumenge una nova pàgina en la història castellera, després de convertir-se en la vuitena colla que assoleix un castell de gamma extra. I ho han fet de la millor manera, descarregant el 2 de 9 amb folre i manilles a la seva diada.

Els borinots han sortit de 3 de 9 amb folre, i a la segona ronda han optat pel 4 de 9 amb folre. Després d'un peu desmuntat, l'han descarregat, tot i que l'han hagut de treballar. Amb dos castells de nou descarregats, han arribat a la tercera ronda preparats per afrontar el gran repte del dia: el 2 de 9 amb folre i manilles. La plaça ha emmudit, mentre els de la camisa grisa intentaven, per segon cop, l'assalt a la torre de nou, que ja van provar al Concurs de Castells de Tarragona fa quinze dies, sense èxit. Aquest cop, però, la torre no se'ls ha resistit i, malgrat els nervis, l'han descarregada

Els Minyons de Terrassa han sortit forts i han començat la diada descarregant el 2 de 9 amb folre i manilles, el quart que descarreguen aquesta temporada, i feien d'aquest castell el primer de gamma extra que es veia a la plaça Bonet i Muixí. Amb aquesta, ja són quatre les places barcelonines que han vist castells de la màxima dificultat. A segona ronda han descarregat un 3 de 9 amb folre amb la vista posada a la diada de Sant Narcís a Girona, on diumenge que ve tenen la intenció de posar-hi unes manilles. A la tercera ronda han volgut posar la cirereta a la diada descarregant el 9 de 8 amb tres enxanetes.

Els Castellers de Vilafranca han començat l'actuació amb el 3 de 9 amb folre, un castell que dominen a la perfecció, i que ja han descarregat aquest any en setze ocasions. Ja en segona ronda han afrontat el 2 de 9 amb folre i manilles, castell que aquesta temporada només havien intentat, sense èxit, a la diada de les Santes a Mataró. Tot i que el castell ha patit, l'han aconseguit descarregar i han sumat així la torre de 9 número 70 de la història de la colla. Els verds han acabat l'actuació descarregant el 4 de 9 amb folre en tercera ronda.

Anar al contingut