El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu.
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu.
Mataró

Duran i Lleida obre la porta a replantejar-se la relació si Convergència vol anar més enllà

El president d'UDC es reafirma contrari a la independència i li preocupa que si es crea una llista única independentista hi hagi algú que vulgui declarar la independència l'endemà mateix

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit que Catalunya "mai serà un estat independent" que pugui sobreviure com a tal si no és pactant amb l'Estat i amb la Unió Europea. Ho ha dit en la clausura del XVI Congrés de la Unió de Joves, que s'ha fet aquest diumenge a Mataró.

Duran i Lleida ha dit que ell personalment no està a favor de la independència i que la seva formació, UDC, té molt clar que mai no farà res que pugui deixar Catalunya fora de la UE.

En aquest sentit, i sobre la possibilitat que es conformi una llista única independentista amb vista a unes futures eleccions plebiscitàries, Duran diu que el que li preocupa no és tant que es creï aquesta llista, sinó que els que la integrin vulguin declarar la independència l'endemà mateix.

El president d'Unió assegura que està obert a parlar de tot amb Convergència i ha defensat la validesa de la coalició perquè, malgrat les diferències, encara hi ha moltes coses que uneixen tots dos partits. Tot i això, també ha advertit que està disposat a replantejar-se la relació si Convergència opta per una llista amb Esquerra i, sobretot, si després la formació d'Artur Mas vol anar més enllà. 

"Si unes noves generacions de Convergència Democràtica el que desitgen és substituir la coalició amb Unió per una coalició amb Esquerra Republicana, parlem-ne clarament, parlant la gent s'entén", ha afirmat.

Anar al contingut