Ciutat del Vaticà

Beatificació de Pau VI i decepció dels homosexuals que demanaven una obertura del sínode de bisbes

Els col·lectius defensors dels drets dels gais catòlics han mostrat la seva decepció perquè el sínode dels bisbes rebutgés diverses propostes d'obertura envers els homosexuals

RedaccióActualitzat

Ha tingut lloc la beatificació de Pau VI, el papa que va tirar endavant les reformes del Concili Vaticà II. Una beatificació presidida per un altre papa que vol reformar l'Església catòlica per adaptar-la al segle XXI, però que troba fortes resistències dels sectors més conservadors. I aquestes han estat les paraules del papa Francesc:

"Em tornen a la memòria les paraules amb les quals Pau VI creava el sínode dels bisbes. Escrutant atentament els signes dels temps busquem adaptar les vies i els mètodes a les creixents necessitats del nostres dies i de les condicions mutants de la societat."

Aquestes resistències van fer que el sínode d'aquest dissabte rebaixés el to d'obertura del document inicial sobre la família filtrat dilluns, i no s'aconseguís la majoria de dos terços necessària per aprovar tres punts molt estimats pel papa Francesc.

El sínode va rebutjar diverses propostes d'obertura envers els homosexuals que tenien el suport del papa. Però aquesta negativa no és definitiva.

L'Església catòlica és una institució amb dos mil anys d'història, i en el seu engranatge les coses han de passar per moltes sensibilitats diferents.

Els canvis que proposa el papa, la divideixen. I el sínode ha optat per evitar la fractura i donar més temps a la discussió. De moment, el papa Francesc ha aconseguit que els bisbes condemnin la discriminació dels homosexuals i que acceptin que tenen qualitats per oferir a la resta de fidels.

Però no ha aconseguit que admetin que les unions homosexuals són positives, tot i que no comparables al matrimoni, i tampoc que els divorciats que es tornen a casar puguin combregar. Això queda pendent per al sínode de l'any que ve.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut