Barcelona

El pacient ingressat a l'Hospital Clínic dóna negatiu per Ebola

El pacient continuarà en observació i en una zona d'aïllament mentre no es faci un segon test per acabar de descartar que té la malaltia

RedaccióActualitzat

El pacient andorrà de 48 anys ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona ha donat negatiu per Ebola. L'home va arribar diumenge a Barcelona, via el Marroc, després de viatjar a Guinea Conakry i Sierra Leone. Presentava molta febre i mal d'ossos. Davant d'aquests símptomes, es va activar el protocol de l'Ebola.

El Servei d'Urgència de Vigilància Epidemiològica de Catalunya va decidir traslladar el pacient a l'hospital de referència per a aquests casos, el Clínic de Barcelona. El Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda, a Madrid, ha confirmat aquest dilluns que les anàlisis han donat negatiu. Ara cal un segon test per acabar-ho de descartar. Per això el pacient continuarà en observació i en una zona d'aïllament pendent de ser sotmès a altres proves.

Un cop fet públic el cas, el comitè d'experts del Ministeri de Sanitat va assegurar que era poc probable que el pacient tingués el virus i atribuïa els seus símptomes al fet que hagués agafat la malària.

Salut manté, de moment, les actuacions previstes en el protocol contra el virus de l'Ebola. A Catalunya hi ha hagut 28 casos sospitosos, tots negatius.

Pel que fa a Teresa Romero, el seu estat de salut millora. Demà es confirmarà si està curada del tot amb una segona prova, després que la prova de la càrrega viral ha donat negatiu.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut