Kobane

L'exèrcit nord-americà reparteix armes i medicaments als kurds sirians, davant l'oposició de Turquia

El govern turc s'oposa a armar els kurds sirians, que lluiten contra l'Estat Islàmic, perquè els considera terroristes vinculats a la guerrilla del PKK.

RedaccióActualitzat

La Casa Blanca i el Pentàgon han confirmat una operació aèria, les últimes hores, per repartir armes i medicaments als kurds sirians que combaten l'Estat Islàmic a l'assetjada ciutat de Kobane. Segons Washington, amb aquest subministrament reconeixen que la campanya contra els jihadistes serà llarga. El Comandament Central dels Estats Units ha afirmat que els lliuraments de munició i medicines "tenen com objectiu permetre la continuïtat de la resistència davant els atacs de l'Estat Islàmic", que dissabte va protagonitzar una de les ofensives més contundents, amb el llançament d'una cinquantena de projectils de morter sobre la ciutat fronterera amb Turquia.

Segons Washington, el president Obama va informar aquest diumenge el seu homòleg turc, Recep Tayip Erdogan, de l'operació aèria. Aquesta actuació dels Estats Units, sens dubte, no complau el govern de Turquia, que s'oposa a armar als kurds i a intervenir militarment contra l'Estat Islàmic. El govern d'Ankara acusa el principal partit kurd de Síria d'estar vinculat al PKK, la guerrilla kurda de Turquia que ha combatut més de tres dècades contra l'exèrcit per reclamar més autonomia per al sud-est del país.

Erdogan afirma que la milícia kurda siriana de les Unitats de Protecció Popular (YPG) i el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) són el mateix: "La YPG també és una organització terrorista", assegura el cap del govern turc, que hi afegeix que seria "un error" que els Estats Units demanessin a Turquia que anunciés obertament que donen suport a la milícia en els seus combats contra l'Estat Islàmic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut