Ventades als tres vèrtexs del país

El vent de d'avui donarà un tomb al temps, amb una renovació d'aires i de temperatures. El cel oferirà poques novetats, només al Pirineu de Lleida i a punts de la costa central hi haurà núvols. Les temperatures començaran a baixar.

Actualitzat

L'atmosfera es mourà de la mà d'un sistema frontal que passarà pel Pirineu a partir de la tarda. Aquest front sacsejarà l'aire a Catalunya i posarà en funcionament els vents més intensos als vèrtexs del país.

 

 

 

Sol i vent. El vent tindrà un paper fonamental en aquesta jornada i serà més intens i fort amb el pas de les hores. El matí serà assolellat a tot el país, amb boires molt puntuals a l'interior. Ja de bon matí començarà a bufar el mestral a les Terres de l'Ebre i la tramuntana a l'Empordà, en tots dos casos, amb intensitat moderada.

A partir de la tarda, el vent de nord taparà el cel la Vall d'Aran i cap a darrera hora del dia plourà, per sobreacumulació de núvols. A la resta del Pirineu de Lleida estarà més cobert a les valls que miren cap al nord, amb núvols més trencats a les del sud. També hi haurà alguns núvols a la costa central a causa del vent que entrarà de mar cap a terra resultat de l'efecte remolí de la tramuntana de l'Empordà. A la resta del país, la tarda serà assolellada. Les ventades s'intensificaran als tres vèrtexs del país:

  • ⇒ Tramuntana. Bufarà a l'Alt Empordà, des de l'Albera fins al cap de Creus. La màxima intensitat es donarà a darrera hora del dia, amb cops superiors als 100 km/h.
  • ⇒ Nord. Bufarà a les cotes altes del Pirineu, sobretot a la tarda. Es poden superar els 90 km/h.
  • ⇒ Mestral. Serà el més intens i més durador. A darrera hora del matí ja arribarà a cops forts al massís del Port, però serà al llarg de la tarda i al vespre quan s'intensificarà i bufarà a més comarques. Les ventades més fortes arribaran cap al tard, amb cops superiors als 100 km/h a les muntanyes del prelitoral, des de Prades fins al Port, també serà fort al Camp de Tarragona.

Temperatures al compàs del vent. De bon matí, les temperatures seran similars a les de dilluns, només seran més altes a les Terres de l'Ebre a causa del mestral. Les màximes pujaran a les zones ventades de l'Empordà i a la costa tarragonina però, en general, baixaran arreu. Les màximes més altes rondaran els 30 ºC, valors més baixos que els assolits durant el cap de setmana.

I els propers dies...

Dimecres, les grans ventades es traslladaran cap al Mediterrani i colpejaran directament Menorca. A Catalunya el vent minvarà al llarg del dia. El temps assolellat es mantindrà durant gran part de la setmana. Les temperatures davallaran fins dijous, després, remuntaran lleugerament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut