Banderas, rebent el Gran Premi Honorífic del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges
Banderas, rebent el Gran Premi Honorífic del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges
Madrid

Antonio Banderas rebrà enguany el Goya d'Honor

L'Acadèmia de Cinema espanyol li reconeixerà la seva extensa trajectòria

RedaccióActualitzat

L'Acadèmia de Cinema espanyol guardonarà Antonio Banderas amb el Goya d'Honor el mes de febrer per la "fulgurant carrera als dos costats de l'Atlàntic, en la qual ha desenvolupat una versàtil trajectòria com a intèrpret, ha mostrat el seu punt de vista com a realitzador i s'ha immergit en el camp de la producció per donar suport a valors nacionals". Així ho ha comunicat l'acadèmia, que ha acordat la distinció per unanimitat.

Des que Banderas va iniciar la seva trajectòria l'any 1982 amb 'Laberinto de Pasiones' de Pedro Almodóvar -la primera de moltes col·laboracions-, l'actor ha pres part en quasi 90 pel·lícules, s'ha atrevit com a director en un parell d'ocasions i ha triomfat a Broadway amb el musical 'Nine'. A més, la seva productora, Green Moon Producciones, ha creat pel·lícules com "Justin" i "La espada del valor", d'animació.

El malagueny ha estat nominat al Goya en quatre ocasions, l'última per "La piel que habito", i al Globus d'Or en tres. El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges també l'ha guardonat en aquesta última edició amb el Gran Premi Honorífic per la seva extensa trajectòria. Banderas té pendent d'estrena les pel·lícules "Los 33", "Altamira" i "Knight of Cups".

 

Anar al contingut