La portaveu d'ERC, Anna Simó, en roda de premsa a la seu del partit.
La portaveu d'ERC, Anna Simó.
Barcelona

ERC confirma negociacions amb ICV i la CUP per millorar el 9-N alternatiu i evita valorar el preacord

Simó diu que treballen amb ICV-EUiA i també la CUP per intentar millorar la "consulta alternativa'"que planteja el govern de CiU i perquè aquell dia sigui un èxit, amb la màxima participació i les "màximes garanties"

RedaccióActualitzat

Després de l'anunci del govern d'un principi d'acord amb la CUP per refer la unitat trencada entorn del 9-N, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha reconegut que la seva formació negocia "fa dies" per millorar el 9-N, des de l'oposició, però ha evitat valorar el preacord.

Simó ha explicat que treballen amb ICV-EUiA i també la CUP per intentar millorar la "consulta alternativa'"que planteja el govern de CiU i perquè aquell dia sigui un èxit, amb la màxima participació i les "màximes garanties". "Continuarem treballant-ho i parlant-ho en els pròxims dies", ha afegit.

Amb la coalició que lideren Joan Herrera i Dolors Camats, els republicants han fet aquest dilluns un dinar per mirar de forjar una entesa. Tot i que Simó coincideix amb ICV-EUiA a rebutjar la substitució de la consulta per un procés participatiu que, per les seves limitacions, no genera un "mandat democràtic", els republicans asseguren que han decidit unir esforços amb el govern perquè la consulta sigui una demostració de força i de mobilització ciutadana i volen que ICV-EUiA els ajudi a millorar els aspectes organitzatius.

Republicans i ecosocialistes volen traduir en fets la demanda de l'ANC i Òmnium que el procés participatiu "s'assembli el màxim possible" a la consulta inicial descartada pel president Artur Mas. Tanmateix, la unitat política reclamada en l'acte d'aquest diumenge a Barcelona sembla lluny i tot fa pensar que no hi tornarà a haver una foto conjunta. 

 

Anar al contingut