El balcó de la plaça de la Concòrdia amb simbologia nazi. (Foto: Ariadna Domènech Frias)
El balcó de la plaça de la Concòrdia amb simbologia nazi. (Foto: Ariadna Domènech Frias)
Sabadell

Denuncien un veí de Sabadell per exhibir símbols nazis al balcó de casa seva

L'Ajuntament de Sabadell i l'associació Amical de Mauthausen han fet arribar a la Fiscalia el cas d'un veí de la plaça de la Concòrdia que té banderes franquistes i nazis al seu balcó

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Sabadell i l'associació Amical de Mauthausen han denunciat davant la Fiscalia l'exhibició de símbols nazis al balcó d'un domicili del municipi vallesà. Al balcó hi ha una bandera amb el jou i les fletxes franquistes damunt un fons negre i vermell i també una altra bandera amb el símbol del III Reich nazi. La imatge, difosa per diversos usuaris de Twitter, ha tingut molta repercussió a les xarxes socials durant el cap de setmana.

 

La Policia Local va intentar dialogar dissabte amb el propietari de l'habitatge, situat a la plaça de la Concòrdia, perquè retirés les banderes, però s'hi va negar. És per això que el consistori l'ha denunciat per un possible delicte d'incitació a l'odi i el cas s'ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra. L'entitat Amical de Mauthausen també ha fet arribar el cas a la Fiscalia contra delictes d'odi i reclama que l'exhibició d'aquest tipus de simbologia tingui una resposta penal.

Anar al contingut