Tres sindicats dels Mossos han demanat a Interior més cursos per saber utilitzar aquestes armes.
Tres sindicats dels Mossos han demanat a Interior més cursos per saber utilitzar aquestes armes.
Barcelona

Sindicats dels mossos denuncien falta de formació en l'ús de les llançadores substitutes de les pilotes de goma

Tres dels quatre sindicats policials demanen a Interior cursos per a tots els agents antiavalots

RedaccióActualitzat

Els sindicats de Mossos d'Esquadra denuncien la falta de classes pràctiques per als agents amb les noves llançadores que han substituït les pistoles de bales de goma. En una carta a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, tres dels quatre sindicats insten Interior a preparar un curs per a tots els Mossos antiavalots.

El Sindicat de Policies de Catalunya, el Sindicat de Mossos d'Esquadra i el Col·lectiu Autònom de Mossos asseguren que l'ús d'aquestes armes és molt diferent al de les que feien servir fins ara i que les pràctiques que alguns agents han fet són molt bàsiques.

A més, denuncien que la majoria dels equips encara no han fet cap pràctica i que ja s'han viscut situacions en què a alguns grups de Mossos els han obligat a formar part d'un dispositiu sense tenir cap agent amb la formació bàsica per manipular aquest tipus d'armes.

És per això que els tres sindicats demanen formació i pràctiques als agents ARRO, i més llançadores i projectils de FOAM per si cal fer-los servir en un futur pròxim.

Anar al contingut