Joan Laporta, expresident del Barça, en una imatge d'arxiu.
Joan Laporta, expresident del Barça, en una imatge d'arxiu.
Barça

Joan Laporta i set exdirectius recorren la sentència que els obliga a avalar 23,2 milions

El jutge Antonio Nuno de la Rosa ha donat un termini de dos mesos als exdirectius del Barça de l'època de Joan Laporta per avalar gairebé 3 milions d'euros cadascun d'acord amb la sentència del cas dels avals. L'execució de la sentència estava suspesa però el demandant, el soci Vicenç Pla, n'ha demanat l'execució. Laporta i els exdirectius ja han presentat un recurs a l'Audiència de Barcelona.

Actualitzat

El jutge Antonio Nuno de la Rosa ha donat un termini de dos mesos als exdirectius del Barça de l'època de Joan Laporta per avalar gairebé 3 milions d'euros cadascun (23,2 en total) d'acord amb la sentència del cas dels avals. L'execució de la sentència estava suspesa, però el demandant, el soci Vicenç Pla, n'ha demanat l'execució.  Laporta i els exdirectius ja han presentat un recurs a l'Audiència de Barcelona aquest dimarts.

Joan Laporta, Josep Cubells, Rafael Yuste, Albert Perrín, Joan Boix, Alfons Castro, Jaume Ferrer i Alfons Godall estan obligats a presentar l'aval, que només s'executarà en funció del que digui la sentència de l'acció de responsabilitat.

Aquests directius van rebre la sentència en ser considerats culpables de les pèrdues de l'exercici de la temporada 2002-03, que va estar presidit per Joan Gaspart, però tancat per Laporta. Es tracta dels famosos vuit primers dies de mandat de Laporta, dies que, segons una sentència, van ser considerats un any sencer de mandat.

Aquestes pèrdues eren de 63,8 milions d'euros, però els directius només es veuran obligats a avalar uns 23 milions (2,9 per persona), ja que aquesta xifra correspon al 15% del pressupost que el club va aprovar per a la temporada 2006-07. Segons la sentència, l'aval hauria haver estat presentat per la junta directiva en aquell moment, quan va iniciar el seu segon mandat, per haver acumulat pèrdues al final del primer.

 

 

Anar al contingut