Christophe de Margerie era el president del quart grup petroler i gasístic privat del món. (Foto: EFE)
Christophe de Margerie era el president del quart grup petroler i gasístic privat del món. (Foto: EFE)
Moscou

Mor el president de Total en estavellar-se el seu avió amb una llevaneu amb el conductor begut

El seu avió privat ha xocat a l'aeroport de Vnúkovo, a Moscou

RedaccióActualitzat

El president de la petrolera francesa Total ha mort aquesta nit passada en un accident del seu avió privat a l'aeroport de Vnúkovo, a Moscou. L'empresari francès Christophe de Margerie, de 63 anys, ha perdut la vida després que l'aparell ha topat contra una màquina llevaneu durant la maniobra d'enlairament, quan es disposava a volar cap a París. El conductor del vehicle llevaneu, que ha sortit il·lès, anava begut, segons ha informat el comitè rus que investiga l'accident.

A l'accident, a més de l'empresari, han mort també els tres membres de la tripulació, tots de nacionalitat francesa. L'aeroport on hi ha hagut el sinistre és un dels tres aeroports internacionals de Moscou, i disposa d'una terminal específica per als vols de negocis. Christophe de Margerie havia participat, hores abans de l'accident, en una reunió destinada a parlar de les inversions estrangeres a Rússia amb el primer ministre, Dmitri Medvédev. Total està implantada a Rússia des del 1991 i, segons revistes especialitzades, pretenia que aquest país es convertís en la seva principal zona de producció d'hidrocarburs el 2020.

Al president de Total, a qui a França es coneixia com "el gran bigoti", se'l considerava un gran estrateg. Feia 40 anys que treballava en el quart grup petroler i gasístic privat del món. Va ocupar diferents càrrecs de l'empresa fins a arribar al cim, l'any 2010.

Anar al contingut