La coordinadora nacional d'Iniciativa, Dolors Camats, a "Els matins".
La coordinadora nacional d'Iniciativa, Dolors Camats, a "Els matins".
Sant Joan Despí

Camats demana a Mas claredat i que anunciï les eleccions abans del 9 de novembre

La coordinadora nacional d'Iniciativa acusa el president de fer un ús personal del procés i denuncia que l'actitud d'Homs li fa pensar que el govern no actua de bona fe

RedaccióActualitzat

La coordinadora nacional d'Iniciativa, Dolors Camats, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de fer un "ús personal" del dret a decidir i la consulta. "Mas no pot supeditar la consulta del 9-N a la nova estratègia electoral", ha lamentat.

En qualsevol cas, li ha demanat "claredat" i que anunciï la data de les eleccions abans del 9 de novembre. "Volem un calendari clar d'eleccions anticipades. Sabem que la legislatura està esgotada", perquè "l'instrument que ens vam prometre, no el tenim", ha manifestat Camats a "Els matins de TV3". I ha reclamat: "El que demanem són eleccions. No necessitem un plebiscit. Necessitem eleccions constituents que constitueixin un nou Parlament i refacin el país." "Hi ha d'haver eleccions convocades de manera anticipada, immediatament", ha reiterat.

En qualsevol cas, Camats ha apel·lat a la unitat per "continuar avançant". "El 9-N és de tothom i hem de lluitar perquè ho continuï sent", ha dit. Tot i desmarcar-se de la consulta alternativa de Mas, ha assegurat: "El 9-N és un dia clau, és per la mobilització massiva i per denunciar que el govern espanyol no ens ha deixat. Per això, ha defensat que "el 9-N serem al carrer, ens mobilitzarem i batallarem, però no volem participar en un procés que no sabem quines lectures tindrà". En aquest sentit, ha explicat que han proposat mobilitzar-se davant dels col·legis electorals i recollir firmes.

D'altra banda, la coordinadora d'Iniciativa ha assegurat que l'actitud del conseller de la Presidència, Francesc Homs, li fa pensar que el govern no actua de bona fe. "Em sap greu que ens hagin donat una bufetada a la cara quan ICV ha fet molt per fer possible la consulta", ha lamentat Camats, després d'afirmar: "No som un partit independentista, però quan Homs ens posa al costat de Ciutadans i PP és indigne."

Finalment, Camats ha dit que espera posar-se d'acord amb ERC i la CUP i puguin fer una proposta per recompondre "aquesta unitat que és imprescindible per tirar endavant".

Anar al contingut