Ada Colau en una imatge d'arxiu.
Ada Colau en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

La jutge desestima la demanda de Colau contra Cifuentes, que va insinuar que la PAH donava suport a grups proetarres

L'exportaveu de la PAH havia denunciat Cifuentes per unes declaracions en què insinuava que la PAH donava suport a grups proetarres

RedaccióActualitzat

La demanda d'Ada Colau contra la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha estat rebutjada íntegrament pel Jutjat de Primera Instància 57 de Barcelona. L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca havia denunciat Cifuentes per unes declaracions en què insinuava que la PAH donava suport a grups proetarres. En concret, va afirmar que en aquest moviment hi havia "certes inquietuds de suports a grups filoetarres o proetarres".

La jutge del cas diu en la sentència que Cifuentes no va fer servir termes pejoratius o injuriosos, ni va atribuir a Colau fets delictius, perquè la vinculació amb grups de l'esquerra abertzale no és delicte. Així doncs, rebutja la demanda de Colau per vulneració del dret fonamental a l'honor, "absolent la demandada de les pretensions contra ella formulades" i condemna a pagar les costes a l'exportaveu de la PAH. En la sentència, la jutge conclou també que "la senyora Cifuentes no va qualificar la senyora Colau o la Plataforma de 'filoetarres' o 'proetarres', sinó que va utilitzar aquesta expressió per referir-se als esmentats grups de l'esquerra abertzale" i incideix que la delegada del govern a Madrid "tampoc no es va referir a la demandant com a 'terrorista'".

Ada Colau volia que la delegada del govern espanyol demanés perdó públicament i que abonés una indemnització de 75.000 euros, que es volien destinar a pagar les multes que la delegació del govern a Madrid va imposar a activistes de les PAH.

 

Anar al contingut