Cristóbal Montoro, al Congrés, aquest dimarts.
Montoro diu que s'ha superat "una herència difícil".
Madrid

Montoro afirma que els comptes del 2015 són els "més esperançadors", després de superar "una herència difícil"

El ministre defensa els pressupostos davant de tota l'oposició al Congrés. Aquesta tarda, els partits catalans retrauran l'escassa inversió per a Catalunya.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha explicat al Congrés que els pressupostos generals de l'Estat del 2015 obren una etapa de creació de feina i d'enfortiment del creixement econòmic. "Això els fa més esperançadors", ha afirmat Montoro, que ha afegit que per aconseguir aquesta recuperació no hi ha dreceres ni miracles, "hi ha esforç, treball, voluntat i seriositat, així com polítiques adequades impulsades pel govern i el treballa de tota la societat".

El titular d'Hisenda ha assenyalat que, fins ara, els esforços s'han dedicat a superar "una herència difícil", per treure el cap ara amb "confiança i seguretat" a un futur més pròsper i de creació de llocs de treball. Segons Montoro, les mesures s'han pres des de la coherència, "amb una política econòmica que ha transitat per l'únic camí possible que és el de l'estabilitat pressupostària i el de les reformes estructurals". El ministre ha destacat el creixement que hi haurà aquest any, almenys de l'1,3% del PIB, i també el 2015, amb el 2%, la creació neta d'ocupació i l'"important" repunt de la cotització a la Seguretat Social.

Els comptes de Montoro s'enfronten al rebuig de tots els grups de l'oposició, que hi han presentat dotze esmenes a la totalitat. Amb tot, aquestes esmenes no prosperaran perquè el PP té majoria absoluta.

A la tarda intervindran al Congrés els diferents grups, començant pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que s'estrenarà en un gran debat parlamentari, encara que no s'enfrontarà a Mariano Rajoy sinó al ministre Montoro. Els representants de les formacions catalanes criticaran els pressupostos de l'Estat per l'escassa inversió prevista per a Catalunya.

Anar al contingut