Madrid

Crítiques molt dures del Consell General d'Infermeria a la Comunitat de Madrid per la gestió de l'Ebola

Diuen que no es van seguir ni la llei ni les disposicions de riscos laborals, que hi va haver falta de material i formació i que els han utilitzat de boc expiatori acusant Teresa Romero del contagi

RedaccióActualitzat

El sindicat d'infermeria ha llançat crítiques molt dures sobre la gestió que ha fet la Comunitat de Madrid de la crisi de l'Ebola per les precàries condicions amb què els professionals han hagut d'afrontar el virus, tant abans com després del contagi de Teresa Romero. El Consell General d'Infermeria ha denunciat incompliments dels protocols, errors de seguretat i falta de material en la lluita contra l'Ebola a Espanya.

Aquest organisme, que aplega tots els col·legis oficials d'infermeria, ha assegurat que s'ha incomplert la llei de riscos laborals i que la formació ha estat insuficient.

En roda de premsa, el president de l'entitat, Máximo González Jurado, ha denunciat que "no s'ha fet el possible per minimitzar un possible risc de contagi".

A més, ha indicat que els han utilitzat de boc expiatori de la crisi amb acusacions a l'auxiliar sanitària Teresa Romero, infectada d'Ebola.

Sobre el cas concret de Teresa Romero, Máximo González ha lamentat que "mai es podrà saber què ha passat perquè hi ha hagut molts factors de risc implicats".

Per tot això, el màxim òrgan que representa el col·lectiu d'infermeria ha "exigit" la dimissió del conseller de Santitat de la Comunitat de Madrid per haver acusat Romero de "mentir". "En un país seriós no seguiria com a conseller de Sdanitat", ha dit.  

El president de l'organització col·legial d'infermeria ha avançat que es personaran davant de la fiscalia per aportar tota la informació recopilada i que "s'aclareixi la veritat", ja que entenen que hi pot haver responsabilitats en l'àmbit laboral, penal i civil patrimonial.   

Les denúncies del Consell General de la Infermeria són:

1-No es va seguir ni el que diu la Constitució respecte a la protecció dels treballadors, ni tampoc la llei de riscos laborals.

2-Les ulleres, els guants, etc.. no complien les normatives.

3-No hi va haver formació ni per als que ja treballaven en aquesta àrea, ni per als fitxats nous, ni tampoc per als que van traslladar a aquella unitat.

4-Els cursos eren de només 20-30 minuts. Només a un treballador dels que van enviar al Carlos III per l'Ebola li van deixar emprovar-se el vestit especial prèviament.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut