El nom de l'agència de qualificació Moody's.
Moody's entén que ara el debat català pot "desplaçar-se cap a una discussió" respecte a un traspàs de més competències fiscals.
Barcelona

Moody's creu que la victòria d'una llista unitària dels independentistes apujaria la nota de Catalunya

L'agència de qualificació argumenta que, si tinguessin majoria absoluta, es podria aconseguir més autonomia fiscal i això seria positiu per al perfil creditici de Catalunya i perjudicaria el d'Espanya

RedaccióActualitzat

L'agència de qualificació creditícia Moody's creu que si els partidaris de la independència fessin una candidatura unitària i obtinguessin la majoria absoluta el resultat seria beneficiós per al perfil creditici de Catalunya. L'argument és que així es podria aconseguir més autonomia fiscal i això seria positiu per a Catalunya de cara al finançament exterior però, en canvi, perjudicaria el perfil d'Espanya, pel pes que l'aportació catalana té en el conjunt de l'Estat.

Si, per contra, cadascú es presenta per separat en el cas que hi hagi eleccions anticipades -un escenari que Moody's veu com el més probable després del 9-N-, el resultat seria que hi hauria més tensions perquè cada partit voldria distingir-se de la resta. I això, conclou l'agència de qualificació, seria perjudicial tant per al perfil català com per a l'espanyol.

En un comentari sobre la conjuntura política catalana, Moody's entén que ara el debat català pot "desplaçar-se cap a una discussió" respecte a un traspàs de més competències fiscals d'Espanya cap a Catalunya. A més, assegura també que la decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, de descartar la consulta original del 9-N i substituir-la per una altra sense cens oficial "redueix la incertesa política a curt termini tant per a Catalunya com per a Espanya".

L'agència de qualificació va alertar que la independència de Catalunya tindria un gran impacte negatiu en l'economia espanyola i en la catalana. Tot i això, considerava que les "aspiracions independentistes" de Catalunya no suposaran de moment cap penalització en la nota del deute sobirà espanyol ni tampoc del català, perquè veia poc probable que es materialitzessin.

Anar al contingut