Aires renovats i caiguda de les temperatures

Aire nou renovarà l'atmosfera de tot el país. Les ventades seran intenses a les cotes del Pirineu, a l'Empordà i a les comarques de Tarragona, amb cops de 100 km/h. Les màximes cauran i la calor desapareixerà, temporalment.

Actualitzat

Un passadís de vents forts entrarà des del golf de Lleó. Un potent anticicló situat al gol de Biscaia, amb 1.033 hPa, i una borrasca ubicada al mar Adriàtic, de 1.001 hPa, arrossegaran aire fred dels Països Baixos cap a casa nostra, una situació que ens durà vent i caiguda de les temperatures.

Sol. L'estat del cel oferirà poques novetats. El dia serà molt assolellat amb núvols prims i només hi haurà núvols més densos a la Vall d'Aran i a la costa central. Si cau alguna cosa, serà alguna precipitació feble i minsa. El vent serà l'encarregat de renovar l'atmosfera del país. La visibilitat serà excel·lent, amb un cel cristal·lí.

Ventades molt fortes. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís taronja per l'estat de la mar i groc per vent. Les ventades seran fortes des de la mitjanit fins al migdia a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona pel mestral i, fins a primera hora de la tarda, al Pirineu i l'Empordà per la tramuntana. En totes aquestes zones se superaran els 100 km/h. El vent minvarà de cara a la nit, si bé la tramuntana encara bufarà entre moderada i forta.

a

Caiguda de les temperatures. El descens tèrmic el notarem de bon matí, amb una caiguda superior als 5 graus al Pirineu i al Port. En algunes contrades del vessant sud del Pirineu hi podrà haver aire reescalfat a causa de l'efecte fogony. Les màximes, per la seva banda, davallaran a tot el país. Ens allunyarem dels 30 ºC dels últims dies i les màximes amb prou feines arribaran als 24 ºC. Les temperatures recuperaran la normalitat.

I els pròxims dies...

El temps assolellat es mantindrà durant una gran part de la setmana. Les temperatures davallaran fins dijous i després remuntaran lleugerament.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut