Palma

El president balear proposa un pacte per l'educació i rebaixa tots els impostos

Durant el debat de política general, el president balear ha assegurat que retornarà 60 milions d'euros als ciutadans de les Illes

RedaccióActualitzat

El president de les Balears s'afegeix als dirigents autonòmics populars que anuncien rebaixes d'impostos. José Ramón Bauzá ho ha avançat al seu últim debat de política general abans de les eleccions autonòmiques del mes de maig. Bauzá també ha proposat en el transcurs del debat un gran pacte per l'educació després de la forta polèmica pel decret de trilingüisme.

A set mesos dels comicis, el president de les Illes ha anunciat que abaixarà tots els impostos en què el govern balear té capacitat normativa, com el de l'IRPF, el de patrimoni i el de successions i donacions. La reforma fiscal s'inclourà en els pressupostos del 2015. José Ramón Bauzá assegura que això representarà tornar 60 milions d'euros als ciutadans i que tot plegat afectarà el 93% dels declarants de les Illes.

En l'àmbit educatiu, i després de tres anys i mig de legislatura, Bauzá ha utilitzat avui la paraula "pacte". El dirigent popular proposa ara un gran pacte per l'educació, després que els tribunals hagin suspès el decret del trilingüisme. En tot cas, el president balear no ha esmentat els mestres i, a més, ha reiterat que no vol la immersió en català perquè creu que limita.

Isern no es presentarà a la reelecció de l'alcaldia de Palma

El debat de política general al Parlament balear ha coincidit amb l'anunci de l'alcalde de Palma, Mateo Isern, de no presentar la seva candidatura per encapçalar la llista municipal del PP. Cau d'aquesta manera el càrrec del PP més valorat a les Illes. En una compareixença informativa, Isern ha destacat que no ha rebut "el suport unànime del partit". Acompanyat de l'equip de govern, l'alcalde ha dit, però, que "sigui quina sigui la decisió i el paper que em toqui jugar, estaré al costat del partit i del candidat, sigui quin sigui". Mateo Isern ha afegit: "Quan hi hagi candidat, li farem costat, com una pinya. Li donarem suport perquè guanyi les eleccions. L'important és el projecte, que el projecte acabi amb la transformació de la ciutat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut