Madrid

Ángel Acebes, imputat per la compra d'accions de Libertad Digital amb diners de la suposada "caixa B" del PP

El jutge Ruz cita l'exministre de l'Interior i exsecretari general del PP a declarar dimarts que ve per haver autoritzat la compra dels títols

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha imputat l'exministre de l'Interior i exsecretari general del PP Ángel Acebes per haver autoritzat la compra d'accions de Libertad Digital amb diners de la suposada "caixa B" del Partit Popular. Ruz ha citat Acebes a declarar dimarts que ve en relació amb aquest fet. Està citat a l'Audiència juntament amb l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta i amb l'empresari de la construcció Antonio Vilela, que també estan imputats en aquesta causa derivada del "cas Gürtel" i oberta arran de la investigació pels anomenats "papers de Bárcenas", que demostrarien la suposada comptabilitat paral·lela del partit.

Ruz creu que Acebes podria haver incorregut en un delicte d'apropiació indeguda per haver autoritzat el finançament de l'ampliació de capital del mitjà de comunicació Libertad Digital amb diners presumptament opacs. Segons el jutge, Acebes és responsable d'aquesta compra perquè no només n'estava informat sinó que la va autoritzar.

El magistrat també ha cridat a declarar, però en aquest cas com a testimonis, l'expresident de Libertad Digital Alberto Recarte i dos compradors d'accions del grup, l'exdirector general del Ministeri de Justícia Alberto Dorrego i l'empresari Borja García Nieto.

Qui va comprar les accions

El pare del testaferro de Luis Bárcenas, Francisco Yáñez, va comprar accions per valor de 121.000 euros, que després va vendre a una empresa del constructor Vilela. Aquests diners haurien tornat a la "caixa B2". Lapuerta va adquirir títols per valor de 139.700 euros i després els va vendre a Libertad Digital amb una plusvàlua de gairebé 70.000 euros.

En la compra d'accions també van participar Bárcenas i la seva dona, a més de Dorrego i García Nieto, dues de les persones citades com a testimonis.

El govern espanyol no es mulla

Després de saber-se la imputació, el govern espanyol s'ha limitat a expressar respecte per la justícia. "Hem de respectar les decisions judicials, i en aquest cas, també", ha afirmat la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Per la seva part, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha admès que s'ha quedat "glaçat" amb la notícia però destacat que la imputació es deu al fet "que li volen prendre declaració amb garanties".

Qui sí que ha sortit en defensa d'Acebes ha estat el diputat popular Vicente Martínez Pujalte, que ha dit que no creu que hi hagi "persona més honesta en la vida" que l'exsecretari general del PP.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut