Madrid

Les anàlisis confirmen que la infermera Teresa Romero ha superat el virus de l'Ebola

Una quarta prova ha confirmat que la infermera, ingressada a l'Hospital Carlos III de Madrid, ja no té el virus.

RedaccióActualitzat

L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero ha superat la infecció del virus de l'Ebola, segons han confirmat les diverses anàlisis que se li han fet. L'equip de metges que la tracta a l'Hospital Carlos III de Madrid ho ha confirmat en una roda de premsa convocada després de rebre els resultats de l'última de les quatre proves consecutives que se li ha fet i que han donat negatiu. Així, l'equip mèdic considera que en el cas de Teresa Romero es compleixen els criteris de curació de l'Ebola que marca l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Tot i que la infecció hagi estat controlada, José Ramón Arribas, cap de la Unitat de Malalties Infeccions de l'Hospital de la Paz, ha explicat que Romero encara necessitarà uns dies per arribar a la "recuperació completa", ja que encara es poden presentar símptomes. "Qualsevol infecció greu suposa unes alteracions que necessiten uns dies per poder superar-se". "Els pacients amb Ebola es poden recuperar completament i portar una vida normal", ha afegit Arribas.

Els metges han estat prudents sobre les possibles seqüeles. L'Ebola és una malaltia greu i una cosa és que hi hagi la negativització del virus a la sang i una altra cosa és els danys que hagi pogut provocar el virus. Teresa Romero continuarà uns dies sota vigilància i els metges aplicaran tractaments específics si cal.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut