Barcelona

La CUP deixa la negociació amb els partits i se centra a mobilitzar la gent de cara al 9-N

La formació independentista anuncia que se centrarà a mobilitzar la gent de cara al 9-N

RedaccióActualitzat

La CUP ja n'ha tingut prou de negociació política sobre el nou format del 9-N. La formació independentista ha anunciat que deixa les negociacions amb el govern i els altres partits pro consulta per centrar-se a mobilitzar la gent de cara al 9-N. La decisió implica que ja no batallaran per les onze condicions que van traslladar al govern per "dignificar la consulta" ni participaran del text d'ERC i ICV-EUiA que reclama eleccions immediates. La decisió ja s'ha comunicat a aquests interlocutors i la CUP admet que potser algú "no s'ho ha pres del tot bé".

El diputat Quim Arrufat ha justificat en una roda de premsa al Parlament que aquestes condicions s'estan fent servir "com a arma llancívola" el terreny dels partits és "verinós, endogàmic i de suma zero" i s'ha convertit en "un fangar en el qual ens estem quedant enganxats". Per això han decidit fer un cop de porta i concentrar-se en la feina de carrer i a buscar la mobilització popular.

Arrufat ha explicat que l'embolic d'aquest dilluns -quan el conseller Homs va anunciar un preacord amb la CUP que després ells van negar i del qual no estaven al cas- ha estat "la gota que ha fet vessar el got". Segons Arrufat, Homs no va dir una "mentida total" però tampoc tota la veritat.

També ha volgut deixat clar que la CUP no es desmarca del 9-N ni del procés, sinó que vol "deixar d'alimentar una dinàmica de treball que no té res a veure amb la unitat". I no volen demanar plebiscitàries ara per no treure importància a la votació: "el que haguem de demanar i exigir ho farem després del 9 de novembre", ha remarcat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut