Bombers executen el protocol d'Ebola.
Bombers executant el protocol d'Ebola.

Activen el protocol d'Ebola després d'haver trobat el cos d'un home subsaharià ofegat a Salou

El cos del jove subsaharià trobat a la platja està pendent d'autòpsia per determinar si tenia Ebola

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han activat el protocol intern de protecció biològica en rescatar el cos inert d'un home subsaharià que ha aparegut la matinada de dimarts flotant a la platja Llevant de Salou. Un cop han conegut l'origen del jove, han decidit equipar-se, per precaució, amb vestits de protecció biològica, que serveixen també per protegir-se del virus d'Ebola.

El cos del jove ha estat traslladat al tanatori de Tarragona a l'espera de fer-li l'autòpsia. Els Mossos informen que si es tracta d'una mort violenta s'obrirà una investigació.

Els vestits utilitzats pels Bombers s'han enviat al Centre d'Emergències 112, situat a Reus, al Baix Camp, en un bidó hermètic per ser destruïts en condicions de seguretat, si es confirma que la víctima està infectada d'Ebola.

Per altra banda, el sindicat UGT de Catalunya ha exigit, en un comunicat, mesures de protecció més adients per als bombers que participen en operacions de salvament de persones que arriben des de països exposats a l'Ebola i que es troben sota sospita. També denuncien que incompleixen l'exigència per repel·lir productes i la tracció de les costures, entre altres aspectes.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut