Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Reial Madrid

Florentino Pérez irrita la Falange en impedir l'entrada de banderes i símbols feixistes al clàssic del Bernabéu

El Reial Madrid ha enviat un comunicat als seus socis per advertir-los que el club blanc no permetrà l'entrada de banderes i imatges amb símbols d'ideologia nazi o preconstitucional durant el clàssic de dissabte al Santiago Bernabéu. Poques hores després del comunicat del Reial Madrid, la Falange ha respost amb un nota a la seva pàgina web on assegura que està ultimant una querella criminal contra el president Florentino Pérez i el director general José Ángel Sánchez per no poder exhibir els seus símbols al Bernabéu.

Actualitzat

El Reial Madrid ha enviat un comunicat als seus socis per advertir-los que el club blanc no permetrà l'entrada de banderes i imatges amb símbols d'ideologia nazi o preconstitucional durant el clàssic del pròxim dissabte al Santiago Bernabéu.

El club blanc ha fet un públic un document amb totes les imatges que estaran prohibides amb l'objectiu d'evitar incidents i de retruc una possible sanció de la Comissió Antiviolència. El Madrid ja va ser sancionat per comportament racista d'un sector del públic durant el partit de la Lliga de Campions contra el Bayern de Munic i no vol que aquests fets es repeteixin en un duel de tanta repercussió mediàtica.

El club ha avisat en el comunicat que "la introducció i/o exhibició de qualsevol d'aquests símbols comportarà l'obertura immediata d'un expedient disciplinari per part de la comissió de disciplina social del club".

La Falange, irritada

Poques hores després del comunicat del Reial Madrid, la Falange ha reaccionat amb irritació i indignació i ha respost amb una nota a la seva pàgina web on assegura que està ultimant una querella criminal contra el president Florentino Pérez i el director general José Ángel Sánchez per no poder exhibir els seus símbols al Bernabéu.

El partit polític d'ultradreta critica la decisió presa per la directiva de Florentino Pérez i es defensa amb l'argument que es tracta d'una organització legalitzada i inscrita a la llista de partits polítics pel Ministeri de l'Interior. Segons es pot llegir a la nota que han publicat aquest migdia a la seva web, "els serveis jurídics de la Falange (FE) estan ultimant una querella criminal, en primer terme contra José Luis Sánchez, que firma aquest comunicat en nom del Reial Madrid, i com a responsable màxim, contra Florentino Pérez, cap visible d'aquesta incitació a l'odi i a la discriminació contra els que tenim determinada manera de veure la vida i la política".

La Falange critica la figura de Florentino Pérez i acaba dient: "Suposem que ningú tindrà problemes si entra al camp amb una pancarta d'aquest assassí convicte i confés anomenat Che Guevara, amb la tristament famosa d'Euskal Presoak, en referència a aquests fills de gossa que han causat més de mil morts i milers de ferits, amb la falç i el martell, que ha provocat el genocidi de milions de persones a tot el planeta, o amb el puny i la rosa, que, per exemple, va crear una banda d'assassins -els GAL- per, cobrant dels fons de l'Estat, segrestar, torturar i assassinar, això sí, en nom de la democràcia."

Anar al contingut