Durao Barroso en l'últim discurs que fa al capdavant de la Comissió Europea. (Foto: EFE)
Durao Barroso en l'últim discurs que fa al capdavant de la Comissió Europea. (Foto: EFE)
Estrasburg

Barroso afirma que Europa surt reforçada de la crisi, en acomiadar-se de la presidència de la CE

Ho ha dit a l'Eurocambra en el seu últim discurs com a president de la Comissió Europea, que ara encapçalarà Jean-Claude Juncker

RedaccióActualitzat

José Manuel Barroso s'ha acomiadat com a president de la Comissió Europea després de deu anys. En la seva última intervenció al capdavant de la Comissió, Barroso ha reivindicat que Europa ha sortit reforçada de la crisi. Ho ha dit en un discurs a Estrasburg, davant d'una Eurocambra mig buida. El polític portuguès, que cedeix el seu lloc al luxemburguès Jean-Claude Junker, reconeix que el seu mandat ha estat marcat per la crisi, provocada, segons ha dit, pels mercats financers i pel descontrol dels comptes públics. Barroso també s'ha volgut distanciar de les polítiques d'austeritat.

Barroso ha passat revista a les tres grans crisis que ha hagut d'afrontar en deu anys de mandat: la constitucional, l'econòmica i la geopolítica. També ha recordat que l'euro va ser a la vora mateix de l'abisme, però no només no n'ha marxat ningú, sinó que aviat seran 19 els països que el compartiran. "No oblidem que Espanya estava sota una forta pressió, i també Itàlia. Érem a un pas de l'abisme. Així que hem d'estar orgullosos, perquè, durant la crisi, la UE ha estat capaç de mantenir-se unida i oberta", ha assegurat el dirigent portuguès.

 

 

 

Anar al contingut