Joan Ignasi Elena, esperançat per tirar endavant un projecte d'esquerres hegemònic. (Foto: ACN)
Joan Ignasi Elena, esperançat per tirar endavant un projecte d'esquerres hegemònic. (Foto: ACN)
Barcelona

Elena està convençut de construir un gran espai d'esquerra que torni a ser hegemònic

El líder d'Avancem assegura que el seu projecte ha de transcendir els partits actuals i fer-lo tan ampli com sigui possible

RedaccióActualitzat

L'exdiputat socialista Joan Ignasi Elena, líder del moviment Avancem, s'ha mostrat "convençut" de tirar endavant "un gran espai d'esquerra" que torni a ser "hegemònic" a Catalunya. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Elena ha dit que ja fa temps que hi treballen: "És possible com mai fer-ho. No només ha de ser un espai socialista, ha d'anar més enllà." El dirigent crític amb el PSC remarca que aquesta formació hauria de liderar el procés sobiranista que viu el país.

El líder d'Avancem ha defugit parlar de noms que podrien formar una llista unitària per centrar-se en els objectius polítics: "La unitat és programàtica. S'ha de construir un espai polític que transcendeixi els partits actuals i que sigui capaç d'oferir una gran hegemonia política de l'esquerra a Catalunya." "La construcció d'aquest espai polític de l'esquerra és imprescindible", ha assegurat Elena, que hi ha afegit: "Hem d'intentar que sigui al més ampli possible. Crec que estem en condicions d'aconseguir-ho. Estic molt esperançat. Fa molt que la gent d'Avancem treballem en aquesta direcció, però potser com mai veig a prop la possibilitat que això es vagi consolidant."

​Sobre la reunió que va mantenir ahir amb el president Artur Mas, Joan Ignasi Elena assegura que no van parlar de crear cap llista unitària de cara a unes plebiscitàries.

 

Anar al contingut