La imatge del balcó de la plaça de la Concòrdia amb simbologia nazi.
La imatge del balcó de la plaça de la Concòrdia amb simbologia nazi.
Sabadell

Sabadell impulsarà una ordenança municipal per sancionar casos d'expressions nazis o feixistes

Està treballant en una ordenança davant el cas del veí que té penjades banderes nazis al seu balcó

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Sabadell està treballant en una ordenança municipal que permeti sancionar expressions de caràcter feixista o nazi, com és el cas d'un veí de la plaça de la Concòrdia que fa uns dies que té penjades al balcó diverses banderes amb simbologia nacionalsocialista.

El consistori va reunir la Comissió de la Convivència per tractar el tema i va acordar l'elaboració del text, que permetrà dotar l'ajuntament per actuar en casos com aquest. Es preveu poder actuar quan s'exhibeixi simbologia de caràcter discriminatori o que inciti a l'odi o al racisme en qualsevol de les seves expressions. Actualment, l'actuació en aquest tipus d'actes és competència d'administracions superiors, pel que els ajuntaments no poden fer-hi res, ni tan sols poden obligar a retirar els objectes de la via pública.

És per aquest motiu que Josep Ayuso, primer tinent d'alcalde de Sabadell, ha explicar que "hem impulsat la modificació de l'article 510 del Codi Penal perquè aquests fets es tipifiquin com a delicte". Ara per ara, l'ajuntament ha denunciat el cas als Mossos d'Esquadra i a la fiscalia contra delictes d'odi, ja que el veí s'ha negat a retirar les banderes que té al seu balcó.

Ayuso, que ha condemnat l'actitud del veí, ha assenyalat la important missió d'aquesta ordenança, que també és "refermar que ningú pugui posar en qüestió que som una ciutat de valors i convivència", segons ha declarat.

La redacció del text compta amb el consens de totes les forces representades en el ple municipal, però es preveu lenta perquè tot just es troba en la fase d'estudi preliminar.

Anar al contingut