Un policia examina un passatger procedent de Sierra Leone.
Els aeroports nord-americans augmenten els controls sobre els viatgers procedents de Libèria, Sierra Leone i Guinea Conakry. (Foto: Reuters)
Washington

El càmera que treballava per a la cadena nord-americana NBC a Libèria supera l'Ebola

Una de les dues infermeres nord-americanes infectades quan tractaven un pacient que va morir pel virus també evoluciona favorablement

RedaccióActualitzat

Des dels Estats Units també arriben bones notícies sobre el procés dels afectats d'Ebola. El càmera de l'NBC infectat ha superat la malaltia i s'espera que aquest mateix dimecres abandoni l'hospital de Nebraska on estava ingressat. És el segon pacient que es cura als Estats Units on, a partir d'ara, els viatgers provinents de Libèria, Guinea Conakry i Sierra Leone només podran entrar al país per un dels cinc aeroports habilitats, on s'han incrementat els controls de seguretat.

El càmera, Ashoka Mukpo, de 33 anys, el van contractar uns dies abans que li diagnostiquessin el virus per treballar amb l'editora en cap de Salut i corresponsal de la cadena, Nancy Snyderman, que estava juntament amb tres periodistes més a Monròvia informant sobre el brot de la malaltia. Mukpo explicava alleujat: "Tinc els meus resultats. Tres dies consecutius negatius. Lliure d'Ebola i sentint-me enormement beneït. He lluitat i he guanyat, amb moltíssima ajuda. Un sentiment increïble."

Pel que fa a les dues infermeres nord-americanes contagiades quan tractaven un pacient que finalment va morir pel virus, s'ha sabut que una d'elles, Nina Pham, evoluciona favorablement. En canvi no hi ha notícies sobre l'estat de salut de l'altra infermera, Amber Vinson, que també es va infectar quan atenia el pacient liberià Thomas Eric Duncan, que va morir a l'Hospital Presbiterià de Dallas.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut