Barcelona

Mas i Junqueras, d'acord a fer que el 9-N sigui un èxit de participació

El líder republicà i el president de la Generalitat s'han reunit durant poc més d'una hora al palau de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Poc més d'una hora ha durat la reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, que havia de servir per acostar posicions després del trencament del consens polític entre els grups sobiranistes. A la sortida, Junqueras no ha volgut posar cap qualificatiu a la trobada, no ha volgut dir si ha anat bé o malament. Junqueras s'ha limitat a explicar que, d'acord amb Mas, la prioritat és el 9-N per aconseguir que sigui un èxit participatiu. Junqueras ha dit que ha insistit al president en la necessitat de convocar eleccions anticipades, però no ha volgut explicar què li ha contestat el president, malgrat la insistència dels periodistes.

En resum, ERC avala el 9-N, però vol eleccions anticipades: "Sortim de la reunió compromesos conjuntament perquè el 9-N sigui un èxit, el major èxit possible. I, més enllà d'això, és evident que són imprescindibles unes eleccions que permetin generar un mandat democràtic per construir la independència".

Junqueras també ha explicat que no han parlat de llistes conjuntes i que no s'ha tornat a oferir per entrar al govern perquè s'han centrat en el 9-N.

De la seva banda, el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha celebrat que Mas i Junqueras hagin arribat a un "comú denominador", que és l'èxit del 9-N.

A l'entrega dels Premis Nacionals de Comunicació 2014, celebrada poc després de la reunió Mas-Junqueras, Homs ha afirmat que aquest comú denominador "genera gran il·lusió i gran capacitat de mobilització".

La reunió entre els dos líders s'emmarca en "aquesta insistència en la recerca" de punts en comú "des de la posició de cadascú", ha afegit el portaveu del govern. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut