Brussel·les

El Parlament Europeu dóna llum verda a la Comissió Europea de Jean-Claude Juncker

El nou president de la CE vol que la UE tingui la "triple A social" i promet tenir a punt abans de Nadal un paquet d'inversions de 300.000 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Amb 423 vots a favor, 209 en contra i 67 abstencions, d'un total de 699 vots, el Parlament Europeu ha donat llum verda a la nova Comissió Europea i a tots els seus membres després que el cap del nou executiu, Jean-Claude Juncker, hagi presentat el seu programa i els membres del seu govern al ple de l'Eurocambra.

En el seu discurs, el nou president de la CE ha admès que li agradaria que Europa tingués la triple A social. "Vull que la UE tingui la triple A social. És tan important com l'econòmica i financera", ha assegurat.

Juncker també ha promès que abans de Nadal tindrà enllestit un "paquet ambiciós d'inversions", de 300.000 milions d'euros d'inversió pública i privada, per reactivar l'"economia real". "Europa viu una sequera d'inversió que no té comparació", lamenta el president electe de la CE, per qui "les economies que no inverteixen no poden créixer ni donar feina". Això sí, Juncker ha advertit que els programes d'inversió "no poden finançar-se amb més deute" i ha fet una crida als "dirigents de l'economia privada europea perquè assumeixin la seva responsabilitat d'inversió". I és que, segons ha reclamat, "necessitem més fluxos d'inversió per sortir de l'estancament".

El també exprimer ministre de Luxemburg ha assegurat que el "principal repte a què ha de fer front la UE és acabar amb l'atur, sobretot en els joves, escandalosament car". El president de la CE diu, a més, que les regles del pacte d'estabilitat "continuïn vigents". Ara bé, considera que la UE no podrà recuperar-se de la crisi "només amb l'endeutament o l'austeritat". Per això, reclama "flexibilitat" per "encarar el futur".

D'altra banda, Juncker ha qualificat de "ridícul" que presenti una comissió amb només 9 dones dels 28 comissaris, però n'ha responsabilitzat els primers ministres, que són els que han proposat els candidats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut