El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, al debat de pressupostos.
Alfred Bosch denuncia que Madrid "escanya amb una mà i malgasta amb l'altra". (Foto: ACN)
Madrid

Bosch a Montoro: "Espanya no ens roba, però vostè i el seu govern sí"

El ministre d'Hisenda replica que la recuperació econòmica "no convé" a ERC perquè, "si n'hi ha, és gràcies al fet que som una unitat". Els vots del PP rebutgen les dotze esmenes a la totalitat dels pressupostos.

RedaccióActualitzat

El portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha assegurat al Congrés que la seva formació "no dirà mai" que Espanya i els espanyols "roben" Catalunya, però ha assegurat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el seu govern "sí" que ho fan. Durant la seva intervenció al debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat, Bosch ha acusat l'executiu espanyol d'"escanyar amb una mà i malgastar amb l'altra", com ho demostra, ha dit, el desequilibri entre les inversions en infraestructures a Catalunya i la despesa militar.

El ministre Montoro ha rebutjat de ple aquestes crítiques. Ha recordat al portaveu d'ERC al Congrés que "Espanya i l'Estat som tots", i per tant no es pot dir que el govern espanyol "robi" els catalans, com ha fet Bosch durant la seva intervenció al debat de pressupostos al Congrés, sinó que "tothom" contribueix a les arques públiques. Segons Montoro, a ERC "no li convé" la recuperació econòmica perquè "està en la independència" i "si hi ha recuperació és gràcies al fet que som una unitat".

El PP rebutja totes les esmenes a la totalitat dels pressupostos

Tal com ja es preveia, el ple del Congrés ha rebutjat amb els vots del PP les dotze esmenes a la totalitat que l'oposició havia presentat al projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat de l'any que ve. Montoro no ha convençut cap dels grups. El ministre considera que aquests comptes són els de "l'esperança" i la "consolidació" de la recuperació econòmica i la creació de feina.

Ara s'obre un període per presentar noves esmenes per millorar els comptes. El projecte modificat es tornarà a debatre al ple del Congrés entre l'11 i el 13 de novembre. Un cop s'aprovi a la cambra baixa, el text es traslladarà al Senat, on se seguirà el mateix procediment de tramitació perquè els pressupostos puguin ser aprovats, previsiblement, en la setmana del 9 a l'11 de desembre. Novament al Congrés, el projecte s'aprovarà definitivament una setmana després perquè entrin en vigor l'1 de gener del 2015.

Anar al contingut