Madrid

Rato presenta davant l'Audiència Nacional un aval bancari i evita l'embargament pel cas de les targetes opaques

L'expresident de Caja Madrid també haurà de pagar interessos al Banc Sabadell, que és l'entitat que li ha concedit l'aval

RedaccióActualitzat

L'expresident de Caja Madrid i de Bankia Rodrigo Rato ha presentat davant l'Audiència Nacional un aval bancari per fer front a la fiança de tres milions que li va imposar el jutge Fernando Andreu per garantir la seva responsabilitat civil en el cas de les targetes opaques. Ho ha fet a través d'un representant i ha evitat així l'embargament dels seus béns.

L'expresident de Bankia també haurà de pagar interessos al Banc Sabadell, que és l'entitat que li va concedir l'aval divendres passat. Així, d'acord amb les condicions d'un l'aval, hauria de pagar 45.000 euros a l'any només en interessos si la comissió fos de l'1,5%. Ara bé, se suposa que el tipus que s'aplicarà a Rato seran al voltant del 0,3%, que són els que aplica la banca als millors clients, per la seva solvència, de manera que acabarà pagant uns 9.000 euros l'any d'interessos.

En el cas del seu antecessor en el càrrec, Miguel Blesa, encara s'ha de veure si podrà presentar els 16 milions de fiança aquest dimecres, que és quan acaba el termini que el jutge li va imposar per no ser embargat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut