Madrid

La morositat de les empreses de l'Ibex-35 supera els 47.000 milions d'euros

Un estudi denuncia que paguen a gairebé 170 dies, molt per sobre dels 60 que fixa la llei

RedaccióActualitzat

La morositat de les empreses de l'Ibex-35 s'eleva a més de 47.000 milions d'euros, una xifra superior a la del rescat bancari espanyol. És el que reflecteix un estudi de la Plataforma contra la Morositat, que agrupa autònoms i petites i mitjanes empreses.

El col·lectiu ha denunciat també que, tot i que el termini mitjà de pagament s'ha reduït un 7%, ara és d'uns 170 dies, gairebé el triple dels 60 que la llei estableix com a termini màxim en el sector privat. I, en aquesta situació, aquestes companyies moroses no són sancionades, perquè la llei no recull aquest extrem.

Malgrat la reducció en els terminis de pagament, en sectors com la construcció i l'immobiliari, les factures es paguen de mitjana a 288 dies.

Això contrasta amb els terminis de cobrament de les grans empreses que cotitzen al selectiu de la borsa espanyola. En el cas de les que no són financeres, cobren als seus clients a 78 dies.

Pel president de la plataforma, Antoni Cañete, les dades demostren que "algunes d'aquestes grans companyies es financen, en certa manera, a costa dels seus mateixos proveïdors, que majoritàriament són pimes i autònoms".

El col·lectiu va aconseguir fa uns mesos que les administracions moroses amb les pimes i els autònoms es posessin al dia gràcies al pla de pagament a proveïdors, i ara demana que es posin al dia les grans empreses privades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut