Imatge del portal MónCat.
Imatge del portal MónCat.
Barcelona

La Generalitat crea el portal MónCat per facilitar als ciutadans catalans les seves decisions migratòries

MónCat inclou principalment informació sobre tràmits administratius, validació d'estudis i ofertes de treball

RedaccióActualitzat

La Generalitat, com a pionera d'Europa, ha creat un portal anomenat MónCat, on els ciutadans poden trobar informació per decidir si volen tornar, continuar o marxar d'un país o d'un altre. Per una banda, al portal es pot trobar informació general sobre el país triat, així com indicadors econòmics, entitats de representació i acolliment o consolats, ambaixades i comunitats catalanes. Per l'altra, MónCat també ofereix serveis als ciutadans residents a l'exterior amb l'objectiu de facilitar el seu retorn. Per exemple, ofertes de treball a Catalunya o validació de títols, ja siguin universitaris o d'altres tipus.

A més a més, el portal indica com s'han de dur a terme tots els tràmits administratius per validar documents o títols, per a la cobertura sanitària, registrar-se en una empresa, l'obertura d'un compte bancari o el sistema d'autoritzacions, d'entre d'altres. Ara per ara, al lloc web hi ha disponible informació de 14 països i s'està treballant en 13 més.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat, durant l'acte de presentació, que el nou portal ha estat dissenyat per "acompanyar i facilitar les decisions de les persones que, per necessitat, vocació, oportunitat o per lliure decisió, vulguin estudiar o treballar arreu el món" i ha confiat en la nova eina perquè posa a disposició dels ciutadans catalans "informació integrada perquè la puguin comprovar i analitzar abans de decidir anar-se'n o tornar".

Anar al contingut