Cel poc ennuvolat i ambient càlid fins la posta de sol

La tardor treu el nas sense convicció. L'ambient només és de tardor a primera hora de dia i cap al vespre; en canvi, el migdia serà molt agradable o una mica càlid, i amb cel poc ennuvolat. Dissabte arribaran més núvols prims. El vent anirà de baixa.

Alberto AlcántaraActualitzat

Continuaran els dubtes davant l'armari a l'hora d'escollir la roba, durant els pròxims dies. La tardor estiuenca perdurarà tot el que queda de setmana, amb altes pressions i vents càlids de sud.

Divendres

El temps serà molt assolellat durant tot el dia. L'únic obstacle al sol seran algunes teranyines de núvols prims, més probables a la tarda i per l'oest. Durant tot el dia bufarà el vent del nord a les cotes altes del Pirineu. La tramuntana estarà cada cop més concentrada al nord del cap de Creus. En tots dos casos, el vent serà d'intensitat moderada, amb algun cop fort puntual, tot i que ja menys probables de cara a la tarda. 

Temperatures contrastades

La gran diferència tèrmica entre el matí i el migdia ens portarà dubtes: o agafem una bona màniga de bon matí, que haurem de portar al braç al migdia o sortim frescos i passem una mica de fred per anar còmodes al migdia. En tots dos casos, els refredats trucaran a la porta. Les temperatures més altes del dia tocaran els 29 ºC. Pel que fa a les mínimes, han pujat gairebé arreu, però també hi ha hagut forts contrastos arreu del país: la més baixa ha estat a Prades (2 ºC) i la més alta a l'Hospitalet de l'Infant (22 ºC).

I dissabte...

Sota el paraigua de l'anticicló situat al centre continental, les pertorbacions circularan lluny de casa nostra. Dissabte continuarà amb la mateixa tònica de les darreres jornades; és a dir, amb molt de sol i poca o cap amenaça de pluges. L'ambient ens recordarà més el de final d'estiu que no pas l'arribada el temps de les castanyes en què ens trobem. Les màximes més altes del país es mantindran al llindar dels 30 ºC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut