Jordi Pujol, en una imatge d'aquest estiu.
Jordi Pujol, en una imatge d'aquest estiu.
Barcelona

Jordi Pujol es converteix en pensionista

Rebrà la pensió màxima, de 2.550 euros, que ha demanat després de quedar-se sense els ingressos com a expresident

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol és ja oficialment un pensionista i rebrà 2.550 euros en 14 pagues, la pensió màxima del sistema de pensions espanyol.

Pujol ha demanat cobrar la pensió després que el passat mes de juliol va renunciar als ingressos com a expresident català de resultes de la confessió que durant 30 anys havia amagat una fortuna a l'estranger.

Segons "La Vanguardia", la Seguretat Social ha acordat la pensió per a Jordi Pujol, de 84 anys, després de la petició que va lliurar el fundador de CDC fa aproximadament un mes.

Pujol va decidir sol·licitar el cobrament de la pensió després de renunciar, d'acord amb el seu successor i actual president català, Artur Mas, als ingressos que percebia en la seva condició d'expresident, una paga anual vitalícia de 86.400 euros que representava el 60% del sou que tenia quan presidia la Generalitat.

Jordi Pujol ha desenvolupat càrrecs públics des del 1977, primer com a conseller del primer govern provisional, diputat després a Madrid i president de la Generalitat des del 1980 fins al 2003, per la qual cosa la Seguretat Social considera que té dret a pensió pels anys cotitzats.

Anar al contingut