Girona

Mor a Girona una dona després de menjar-se un bolet verinós

La dona i el seu marit van anar a buscar bolets i tots dos van ingerir el bolet tòxic farinera borda

RedaccióActualitzat

Una dona de Girona de 56 anys ha mort després d'haver menjat farinera borda ("Amanita phalloides"), un bolet altament tòxic. El seu marit està ingressat a l'Hospital Josep Trueta, també per haver ingerir bolets, però es troba fora de perill.

Les analítiques han confirmat que la víctima va ingerir aquest bolet, que es pot confondre amb altres de comestibles com l'ou de reig.

La farinera borda neix d'una manera similar a l'ou de reig, fet que pot portar a aquesta confusió. Tot i això, quan l'ou de la farinera es trenca, el bolet que en surt pot arribar fins als 15 centímetres de llargada del peu, amb un barret d'entre 5 i 15 centímetres de diàmetre, mentre que l'ou de reig és més petit. La confusió de bolets s'acostuma a donar durant el període de creixement, quan el bolet encara es troba en la fase d'ou tancat. L'"Amanita phalloides", però, és altament tòxica i la ingesta de només 30 grams (mig bolet) pot arribar a matar un adult.

Els símptomes per intoxicació de farinera comencen al cap de sis hores i fins a 48 després de la ingesta. Els primers símptomes són mals de panxa, dolor abdominal, diarrees o vòmits semblants a un còlic o una gastroenteritis. En una segona fase, al cap d'un parell o tres de dies, aquests símptomes desapareixen, però comença un ràpid deteriorament del fetge, cosa que condueix al coma i a la mort (al cap de sis i fins a quinze dies després de l'enverinament).

És molt important anar ràpidament al metge per intentar combatre la intoxicació, però el pacient pateix seqüeles i en molts casos es fa necessari un trasplantament de fetge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut