Barcelona

La Generalitat s'ha venut 37 edificis en dos anys per aconseguir liquiditat

En dos anys s'ha venut 37 edificis, entre els quals hi ha pràcticament totes les seus departaments, amb l'objectiu d'aconseguir liquiditat

TVCActualitzat

Vendre la casa i anar de lloguer. Això és el que ha fet el govern els últims dos anys. S'ha venut 37 edificis, entre els quals hi ha totes les seus dels departaments excepte aquells on ja estava de lloguer i el palau de la plaça de Sant Jaume. Per trobar comprador ha hagut d'abaixar el preu, i no ha trobat un edifici per concentrar-hi dependències.

La seu del Departament de Territori i Sostenibilitat, a l'avinguda Josep Tarradellas, va ser la primera que es va vendre, l'any 2012. Aquell any, en total, la Generalitat va ingressar pels immobles venuts 69 milions d'euros.

El 2013 els van seguir les seus d'Ensenyament i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. També es van vendre diversos edificis del Departament d'Empresa i Ocupació, el de l'Institut Català de les Dones, el que ocupa l'Agència Tributària de Catalunya, i tres immobles de Justícia, entre d'altres. Per aquestes vendes va ingressar gairebé 197 milions d'euros.

Des de començament del 2014 s'han formalitzat les vendes de les seus centrals dels departaments de Cultura, Economia i Coneixement, Benestar Social, Interior i Justícia, a més d'un immoble del Departament de Salut i 11 edificis més. Desfer-se d'aquest patrimoni li va permetre aconseguir prop de 312 milions d'euros.

Per abans que s'acabi l'any, el govern ja ha convocat dues subhastes més per vendre l'edifici de la Borsa de Barcelona, que acull dependències del Departament d'Economia, i les seus d'Empresa i Ocupació, al passeig de Gràcia i al carrer Sepúlveda.

Aquestes vendes suposen per la Generalitat diners immediats, però quedar-se de lloguer al centre de Barcelona no és pas barat. El govern vol reduir aquesta despesa un 20% concentrant alguns departaments en un sol edifici, però va convocar un concurs públic per seleccionar l'immoble i no hi va haver cap oferta. Ara busca directament en aquesta zona, entre Sants-Montjuïc i la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat. El preu del lloguer serà el que tindrà més pes a l'hora d'escollir, i també és imprescindible que estigui ben comunicat amb transport públic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut